Ingezonden

4 tips voor het kopen van screens!

Heb je grote raampartijen in huis waar veel licht naar binnen komt? Dan is dat op de meeste dagen van het jaar erg fijn. Alleen is het zonlicht soms erg fel en warm, vooral in de zomer. Een effectieve manier om de warmte tijdens zonnige dagen buiten de deur te houden is door het gebruik van screens, waardoor je woning lekker koel blijft. Ook bieden screens extra isolatie tijdens de wintermaanden. Het is daarom zeker de moeite waard om te investeren in stijlvolle en compacte screens. Screens kopen kan echter een uitdaging zijn als je niet weet waar je op moet letten. Kun jij ook wel wat tips gebruiken? Lees dan gauw verder, want in dit artikel verklappen we alles wat je moet weten over de aankoop van een screen!

1. Type screens

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten screens bestaan. Zo kun je kiezen uit een basis screen of een windvast ritsscreen. Het belangrijkste verschil zit hem in het systeem. Bij een standaard screen is het doek niet vastgemaakt aan de geleiders aan de zijkanten, alleen aan de onderbalk. Een ritsscreen daarentegen houdt het doek strak door middel van de geleiders die om het doek sluiten, waardoor het scherm goed bestand is tegen winderige omstandigheden en voorkomt dat het doek gaat flapperen.

2. Afmetingen

De afmetingen van een screen zijn uiteraard ook belangrijk. Meet daarom nauwkeurig de breedte en hoogte van het raam of de kozijn waar het de screen moet komen te hangen. Gelukkig hebben de meeste ramen standaardformaten en zijn de screens dan ook in deze standaardmaten te koop. Ben je echter op zoek naar een screen met een afwijkende breedte of hoogte, dan kun je ze ook makkelijk op maat laten maken.

3. Kleur en materiaal

Screens zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Daarom kun je altijd een kleur kiezen die past bij de stijl van je woning en je persoonlijke smaak. Je hebt de keuze uit tientallen kleuren en bijvoorbeeld 3% of 1% licht-doorlatende doeken. Wist je namelijk dat je van binnenuit wel door het screendoek naar buiten kunt kijken, maar van buiten mensen niet naar binnen kunnen turen? Dit biedt extra privacy en is natuurlijk ook een groot pluspunt.

4. Bediening

Als je een screen koopt, kun je kiezen voor een elektrische bediening. Houd er rekening mee dat je windvaste ritsscreens alleen elektrisch kunt bedienen. De schakelaar zit dan binnen op de wand, maar je kunt ook voor een afstandsbediening gaan.

Toon meer

Reclame Regio Noordkop

Bovenstaand bericht is aangeleverd aan Regio Noordkop en voor plaatsing is betaald. Regio Noordkop is niet verantwoordelijk voor aard en inhoud van het bericht. Vragen over bovenstaand of soortgelijke berichten? Mail naar hoofdredactie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button