Sport

Inefficiënt JVC verliest van Meervogels

Julianadorp – JVC heeft in de tweede klasse zondag met 0-2 verloren van Meervogels. Het team van trainer Jitze Bosma creëerde best veel kansen, maar ging daar niet goed mee om. De ploeg uit Julianadorp kreeg uiteindelijk de snoeiharde deksel op de neus.

Al snel kreeg de thuisploeg verschillende grote kansen. Volkomen tegen de verhouding in kon Meervogels na elf minuten op 0-1 komen. Lex Broertjes knalde de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek. De Akersloters bleven moeite met uitverdedigen en waren slordig. Hans Groenhuizen had pech dat zijn inzet op de paal terecht kwam, en de nul bij de thuisploeg bleef staan.

Beste man van het veld was Joeri van Klink. Hij was overal te vinden en zorgde voor het nodige gevaar. In de tweede helft bleef JVC overtuigen en het publiek vermaken.  Alleen het scoren werd vergeten. Na ongeveer een uur besloot de arbiter niet op te treden tegen het fysieke spel van de tegenstander. Zo kwamen er steeds meer overtredingen en het duel lag dan weer even stil wegens een blessurebehandeling.

Afgekeurde treffer
Bosma probeerde aanvallend nog extra power te krijgen via de invalbeurten van Hessel Groenhuizen en Wilco Dobbe. Vijf minuten voor tijd scoorde de thuisploeg dan eindelijk de gelijkmaker. De arbiter keurde de treffer op advies van de grensrechter af wegens vermeend buitenspel. In blessuretijd kon Broertjes zijn tweede treffer van de middag maken en het duel beslissen. JVC treurde om een onverdiende nederlaag.

Bosma en zijn manschappen hebben laten zien sterk te zijn en als de doelpunten volgende keer wel komen, kan het een mooi seizoen blijven. JVC neemt het zondag 12 november in Wormerveer op tegen Saenden.