Politiek

Afgetreden wethouder vindt gedrag coalitiepartner OHK onbehoorlijk

Advertentie:

Anna Paulowna – Scheidend wethouder Lilian Peters heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon een nadere duiding gegeven over haar plotselinge aftreden. De oorzaak blijkt te liggen in het ‘intrekken van het vertrouwen’ door coalitiepartner OHK. Dit gebeurde ook nog eens zonder afstemming met de overige coalitiepartners in de media, waardoor de wethouder geen mogelijkheid meer zag om tot een eerlijke inhoudelijke verdediging te komen. De integrale tekst van ex-wethouder Peters aan de gemeenteraad:

“Geachte leden van de raad van de gemeente Hollands Kroon,

Bij aanvang van de raadsvergadering van donderdag 23 mei heb ik u mijn vertrek als wethouder van Hollands Kroon gemeld. Reden hiervoor was het plotseling publiekelijk intrekken van vertrouwen in mijn functioneren door coalitiepartij OHK. Zonder het vertrouwen van alle coalitiepartners ontstaat er een onwerkbare situatie en restte mij, in mijn beleving, niets anders dan het wethouderschap neer te leggen.

Het opzeggen van vertrouwen door OHK vond plaats in hetzelfde krantenartikel als waarin mijn bestuurlijke integriteit ter discussie werd gesteld. Met deze actie besloot OHK af te zien van afstemming met coalitiepartners, fracties, feitenonderzoek, hoor en wederhoor en een raadsdebat. Ik vind dat onbehoorlijk.

Overigens herken ik in het door de kranten gepubliceerde ambtelijke stuk, geen standpunt dat ik zelf in het verkeer met de provincie of in bestuurlijke overleggen heb uitgedragen. Daarom werp ik de beschuldiging dat ik de raadsmotie niet zou hebben uitgevoerd verre van mij.

Het wethouderschap beschouw ik als een verantwoordelijke taak waaraan ik naar eer en geweten invulling heb gegeven. Ik zal de samenwerking met de raad, het college en de toegewijde medewerkers van Hollands Kroon missen.

Ik dank u wel en het ga u goed.

E. A. (Lilian) Peters”

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

3 reacties

  1. En wat is het leggen van miljoenen zonnepanelen op het IJsselmeer ? Een verontschuldigend verslag van GL verslaggever Boskeljon met GL wethouder !Is dat Behoorlijk ?

  2. Deze mevrouw had op een raadsdebat moeten aandringen. Sterke mensen die zich onterecht aangevallen voelen doen dat. Echter wie toegeeft stemt in !!!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button