Den Helder

Den Helder zes regentonnen rijker

Advertentie:

Den Helder – Een recordaantal deelnemers uit Julianadorp en Den Helder schreven zich in voor de actie ‘Win een Ton’. Maandag 27 mei ontving winnaar Jeroen Gödden uit Den Helder de eerste waterton uit handen van wethouder Peter van Diepen.

Precies 1.543 inwoners van gemeente Den Helder deden mee aan de Blauwgroen-campagne ‘Win een (regen-)ton!’ Deze week worden de overige vijf regentonnen verdeeld in de stad. Duurzaamheidswethouder Peter van Diepen vond de regentonactie een groot succes: “Den Helder was de gemeente met de meeste inschrijvingen in Noord-Holland. Onze regentonnen komen dus heel goed terecht!”

Gemeente Den Helder stimuleert al langer het gebruik van de regenton. Een regenton vangt regenwater op dat anders in het riool zou verdwijnen. Dit water kan worden gebruikt voor het besproeien van de tuin, maar ook voor het wassen van de auto of het schoonmaken van tuingereedschap. Het gebruik van regenwater zorgt ervoor dat er minder vraag is naar gezuiverd drinkwater, dat scheelt in de portemonnee. Bovendien helpt het opvangen van regenwater in een regenton tegen overbelasting van het riool tijdens hevige regenval en kan bijdragen aan het voorkomen van lokale overstromingen.

Ook klimaatadaptatie en waterketen zijn winnaars
De ‘Win een Ton’-actie werd georganiseerd door Samen Blauwgroen, een netwerkorganisatie van de achtentwintig gemeenten in het Noorderkwartier, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) en PWN. Samen werken zij aan klimaatadaptatie en een duurzame waterketen. De ‘Win een (regen-)ton”-actie was dit jaar een groot succes. In het Noorderkwartier schreven in totaal 7.354 inwoners zich in, waaronder in totaal honderd regentonnen zijn verloot. De overige deelnemers krijgen een tegoedbon waarmee een regenton tegen 25% korting kan worden aangeschaft.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button