Den Helder

Schakel aan Zee en Villa Kakelbont smelten samen tot ‘Villa aan Zee’

Advertentie:

Den Helder – De Helderse onderwijsinstellingen Schakel aan Zee en Villa Kakelbont van Meerwerf zijn maandag officieel samengesmolten tot ‘Villa aan Zee’. Op deze internationale school aan de Drs. F. Bijlweg krijgen nieuwkomers van vier tot achttien jaar straks onder hetzelfde dak onderwijs.

In de aula van wat nu nog Schakel aan Zee is, hadden tientallen docenten zich maandagmiddag verzameld voor het officiële momentje. Deze bestond uit een presentatie, tekenmoment en de onthulling van de nieuwe naam en het nieuwe logo. Onder een stralend zonnetje hadden schoolbestuurders Hans van Beekum en Dennis Burger de eer om de vlag te hijsen en zo de nieuwe naam bekend te maken. Het pand aan Drs. F. Bijlweg 21 zal voortaan dienen als onderkomen voor ‘Villa aan Zee’.

Aan het begin van het jaar zijn de teams van Scholen aan Zee en Villa Kakelbont samengekomen om te kijken hoe zij invulling wilden geven aan de nieuwe samenwerking. Uit die studiedag kwamen de gezamenlijke kernwaarden veiligheid, plezier, betrokkenheid, persoonlijke ontwikkeling en samen bovendrijven. Naast de ontwikkeling van een gezamenlijke visie is de afgelopen periode onder meer hard gewerkt aan het ontwerp van de nieuwe school. Villa Kakelbont gaat namelijk het huidige pand van Schakel aan Zee betrekken, maar voordat dat zover is zal de komende maanden nog hard worden gewerkt om het gebouw van binnen en buiten een metamorfose te geven.

‘Dit is nog maar het begin’
De samenwerkingsschool combineert de expertise van zowel basis- als voortgezet onderwijs op één locatie. Deze benadering versterkt niet alleen de doorgaande leerlijnen, maar bevordert ook de persoonlijke groei en ontwikkeling tot wereldburgers. Scholen aan Zee-bestuurder Hans van Beekum benadrukte dat de voorgaande bestuurders veel hebben betekend in deze samenwerking. Dennis Burger, bestuurder bij Meewerf, beaamde dat. “We hadden heel veel vertrouwen in dit proces, omdat de basis al goed was neergezet.” Van Beekum vulde zijn collega aan door zijn vertrouwen in de samenwerking uit te spreken. “Onze schoolgemeenschappen lijken op elkaar. Met de samenwerking willen we anderstalige kinderen nog beter kunnen bedienen en meer kansen creëren voor het primair- en voortgezet onderwijs. Dit is nog maar het begin.”

De school met internationaal karakter dient niet alleen als een veilige haven voor haar leerlingen, maar ook als een expertisecentrum voor anderstaligen, wat de ambitie van de scholen onderstreept om toonaangevend te zijn in de regio. Door zowel basisonderwijs als voortgezet onderwijs onder één dak te brengen, versterkt deze nieuwe school de educatieve continuïteit en bevordert zij een omgeving waarin jongeren hun talenten optimaal kunnen ontwikkelen, met respect en plezier als centrale waarden.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

2 reacties

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button