Den HelderPolitiek

Gratis hondenpoepzakjes uitgedeeld aan baasjes

Den Helder – Hittegolf of niet, wethouder Peter de Vrij ging samen met twee buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) op pad in het kader van de campagne aanpak hondenpoep. Ze deelden gratis houders met poepzakjes uit aan hondenbezitters en beantwoordden vragen over het hondenbeleid. De actie is onderdeel van de brede campagne in de aanpak van hondenpoepoverlast: ”Boodschap voor de baasjes: een échte baas ruimt zelf zijn hondenpoep op”. In heel Den Helder geldt namelijk de plicht om hondenpoep op te ruimen.

De houders met poepzakjes zijn beschikbaar gesteld door de Koninklijke Hondenbescherming (www.hondenbescherming.nl). In totaal deelt de gemeente de komende periode 100 houders uit. Tijdens de actie attenderen de boa’s hondenbezitters op de opruimplicht en beantwoorden vragen over het hondenbeleid van de gemeente.

“Met deze actie willen we het hondenpoepbeleid op een positieve manier onder de aandacht brengen en eigenaren stimuleren zelf de poep van hun hond op te ruimen”, aldus wethouder De Vrij. De meeste baasjes waren positief over de actie. “Goed dat jullie dit doen in de plaats van een bekeuring”, zo luidde een reactie van een hondenbezitter.

Ook de boa’s zijn tevreden over het verloop van de actie. “We kregen veel positieve reacties. De meeste hondeneigenaren gaven aan achter de campagne te staan en hadden zelf ook keurig al eigen opruimzakjes bij zich. In het begin denken mensen dat ze iets fout doen als ze worden aangesproken door de handhavers. Na uitleg en bij het uitreiken van de poepzakhouder reageren mensen vooral heel positief.”

In heel Den Helder geldt vanaf december 2019 geldt een opruimplicht.. Dat betekent dat hondenbezitters zelf verantwoordelijk zijn voor het opruimen van de poep van hun hond. Bij controle moeten zij kunnen aantonen dat zij een schepje of zakje bij zich hebben. Meer informatie is te vinden op www.denhelder.nl/honden.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button