Cultuur/Natuur

Landelijke Tuin vlindertelling

Noord – Holland – De Landelijke Tuinvlindertelling begint op zaterdag 3 juli 2021. Deze telling wordt dit jaar voor de 13e keer door De Vlinderstichting georganiseerd. Iedereen met een tuin of een balkon kan meedoen via www.vlindermee.nl. Eén keer tellen is al voldoende. Vorig jaar werd de atalanta het meest gezien. Welke vlinder wordt dat dit jaar?

De Vlinderstichting organiseert iedere zomer een tuinvlindertelling. Dankzij deze jaarlijkse telling ontstaat een beter beeld van de toestand van de natuur in stad en dorp. Die informatie is belangrijk, want dagvlinders reageren snel op het milieu en op klimaatverandering. De Vlinderstichting verzamelt al jarenlang gegevens over vlinders, zodat ze nog beter beschermd kunnen worden. Uit onderzoek blijkt dat er steeds minder zijn.

Vlinders herkennen en melden
Iedereen kan zijn of haar waarnemingen van vlinders in de tuin direct doorgeven via de app Vlindermee of de website www.vlindermee.nl. Hulp nodig bij het herkennen van vlinders? Download dan de handige vlinderherkenningskaart. Of gebruik de app Vlindermee om vlinders te herkennen.

Ook dit jaar zullen veel mensen de zomervakantie in eigen land doorbrengen. Een ideaal moment om de tuin in te richten voor vlinders en te genieten van de kleurrijke bezoekers! Kies voor planten die lang bloeien en veel nectar geven. Dan profiteren niet alleen vlinders ervan, maar dan worden de bijen ook een handje geholpen.

De top 5 van 2020
1. atalanta 2. dagpauwoog 3. klein koolwitje 4. groot koolwitje 5. citroenvlinder.

De Tuinvlindertelling wordt gehouden van 3 tot en met 25 juli 2021. Kijk voor alle informatie en meer tuintips op www.vlindermee.nl. Of kijk op wwww.vlinderstichting.nl/vlindermee/veel-gestelde-vragen voor antwoorden op de meest gestelde vragen.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button