Den Helder

Strandpost Zandloper voorzien van zonnepanelen

Advertentie:

Julianadorp – Met een klein beetje ceremonieel is de strandpost De Zandloper bij Julianadorp voor de tweede keer geopend. De post is nu af en voorzien van alle gebruikersmogelijkheden. Met onder meer dames-, heren- en gehandicaptentoilet en rolstoelvriendelijke toegangsmogelijkheden. Tevens is er een overeenkomst met de Helderse Coöperatieve Windmolen Vereniging “De Eendragt” afgesloten.

De Eendragt steunt de Stichting Strandexplotatie Noordkop (SSN) met de aanschaf en investering van de Zonnepanelen op de nieuwe strandpost De Zandloper. Maar liefst 15 zonnepanelen, in totaal 4500 kW om de nieuwe post volledig duurzaam en energieneutraal te maken. De plannen zijn onder meer met de overwaarde van de panelen ook de strandopgang in de toekomst een stuk fietsvriendelijk in te richten en daar laadpalen te plaatsen voor de bezoekers met elektrische fietsen en scooters.

Alle Blauwe Vlag strandposten zijn nu volledig duurzaam en energieneutraal ingericht. In overleg met de gemeente Den Helder gaat SSN de komende jaren investeren in fietsvriendelijke stallingsmogelijkheden. Dankzij de steun van de Eendragt heeft SSN, volgens Jan Roelofsen, voorzitter SSN, de financiële ruimte gekregen de communicatiemiddelen van de alle strandposten te vervangen door nieuwe digitale apparatuur. Om ook dit nieuwe seizoen de zaken nog beter te bewaken en te communiceren met alle hulpdiensten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button