Den Helder

Aantal laadpalen in Den Helder flink gestegen

Advertentie:

Den Helder – Het aantal laadpalen voor elektrische auto’s is in Den Helder in een jaar tijd gestegen met 55 procent. Deze groei vond plaats in de periode april 2021 tot en met april 2022. In het begin van 2021 stonden er 128 laadpalen verspreid door heel Den Helder, inmiddels zijn dat er 199.

Er zijn 35 laadpalen beschikbaar voor elke 10.000 inwoners. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Techtiek.nl op basis van de meest recente data van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur. Noord-Holland is de provincie waarbij het aantal laadpalen met 32% is gestegen. In 2021 stonden er 17.001 laadpalen in Noord-Holland wat is gestegen naar 22.426 in 2022. Dit zijn in totaal 77 laadpalen per 10.000 inwoners. Het is de provincie met de meeste laadpalen per 10.000 inwoners van Nederland.

Landelijke trend
Op landelijk niveau stijgt het aantal laadpalen met 34%. Noord-Holland zit hier dus iets onder met maar liefst een groei van 32%. De snelst groeiende provincies zijn Drenthe (+62%), Limburg (+56%) en Flevoland (+54%).

De gemeente Amsterdam heeft de meeste laadpunten van Noord-Holland, namelijk 9.745. Om echt een goed beeld te krijgen moeten we ook kijken naar het aantal laadpunten per inwoner, wat per gemeente uiteenloopt. De gemeente Ouder-Amstel heeft verhoudingsgewijs de meeste laadpunten. In totaal zijn er 140 laadpalen beschikbaar voor elke 10.000 inwoners. De gemeentes in Noord-Holland met verhoudingsgewijs de meeste laadpalen zijn:
1. Ouder-Amstel: 140 laadpunten per 10.000 inwoners
2. Amstelveen: 121 laadpunten per 10.000 inwoners
3. Haarlemmermeer: 113 laadpunten per 10.000 inwoners
4. Amsterdam: 110 laadpunten per 10.000 inwoners
5. Aalsmeer: 108 laadpunten per 10.000 inwoners

EU klimaatdoel in 2030
Om de klimaatdoelen van de EU in 2030 te halen moet de CO2-uitstoot van auto’s in de EU met 50% zijn verminderd ten opzichte van 1990. Niet alleen het aantal elektrische auto’s moet toenemen, maar ook het aantal oplaadpunten. Naast je oplader thuis is er voor elke 10 tot 15 elektrische voertuigen 1 oplader nodig. Om dit kilmaatdoel te halen zijn er ongeveer zes miljoen openbare laadpunten nodig in Nederland.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

2 reacties

  1. Hoe komt het toch dat dit hele electrische auto verhaal niet de essentie vermeldt. Zonder doorbraak in de batterij techniek is de electrische auto een schadelijk drama. Men zou toch verwachten dat een krant enig inzicht in het gehele proces van electrification heeft. En dat brengt mij tot het volgende punt. Dank zij de vergroening van de energievoorziening is er onvoldoende electrische energie en het netwerk ontoereikend. Dat de klimaat doelen een symptoom van religieuze benadering van energievoorziening zijn en met het klimaat niets van doen hebben eveneens. En dat al die laadpalen betaald worden door, dank zij belastingen, onzinnige energieprijzen ook. En dan maar melden over het z.g succes van de toename van het aantal laadpalen. Werkelijk een krant zou inzicht moeten hebben in oorzaak en gevolg en ook in de samenhang der dingen. Als dat inzicht er is dan zijn ontwikkelingen correct weer te geven.

  2. Daar de huidige batterijen een extreme aanslag doen op grondstoffen en in onvoldoende hoeveelheden gemaakt kunnen worden is een doorbraak in batterij techniek nodig. Zolang dit niet gebeurt is de electrische auto een drama, ook al tgv de milieu impact van winning, productie en afval verwerking. Dank zij de groene energietransitie is er een energiecrisis ontstaan die, mocht terugkeer naar fossiel niet tijdig plaats vinden een waar drama creëert. Opladen van auto’s doet een zodanige aanslag op de ekrctriciteitsvoorziening en op het net, dat ook dit uitmondt op een drama. Het is niet zo moeilijk om dit te betekenen en in te zien , de rekening wordt betaald door ons belasting betalers en de geneugten komen toe aan het corrupte netwerk van politiek met bedrijfsleven. Zo lijken colleges van B&W industriële marketing bureaus te zijn geworden. Het zal u duidelijk zijn dat dat geroep dat de aarde vergaat tgv de opwarming een ongefundeerde en daarmede kwalijke marketing kreeg is die kant nog wal raakt en ons allen op hoge kosten jaagt . Van een krant mag men verwachten dat er inzicht is in oorzaak en gevolg en in de samenhang der dingen. Helaas wie hier van verwachting leeft komt om van honger.

Wellicht ook interessant

Back to top button