Hollands KroonPolitiek

Coalitiekoord Hollands Kroon gereed

Adverentie

Hollands Kroon – Het nieuwe coalitieakkoord van de gemeente Hollands Kroon is afgerond. De fractievoorzitters van coalitiepartners Onafhankelijk Hollands Kroon, Senioren Hollands Kroon, GroenLinks, PvdA en D66 zetten op dinsdag 28 juni hun handtekening onder het stuk in dorpshuis De Oude School in Wieringerwaard.

Een maand geleden liet Alexander Bügel, fractievoorzitter van Onafhankelijk Hollands Kroon, weten dat de beëdiging van de nieuwe wethouders naar alle waarschijnlijkheid in de raadsvergadering van 30 juni zou kunnen plaatsvinden, aanstaande donderdag. Dat blijkt een goede inschatting te zijn geweest. Op de agenda van de raadsvergadering donderdag staat een verslag van de coalitievorming, een bespreking van het coalitieakkoord en de beëdiging van de wethouders.

Zo is er 2 maanden na de bekendmaking van de beoogde coalitiepartners definitief een akkoord. De inhoud van het akkoord en de invulling van het nieuwe college maken de kersverse coalitiepartners bij de ondertekening openbaar.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button