Hollands KroonJeugdVideo

De Wegwijzer in Middenmeer is een Excellente School (video)

Adverentie

Middenmeer – Een feestelijke dag op de Wegwijzer in Middenmeer. De basisschool ontving op 27 juni het predikaat Excellente School. De prijs houdt in dat een school, naast een goede algemene score, op een bepaald vlak tot de besten van Nederland behoort. In Noord-Holland zijn alleen in Amsterdam andere basisscholen met het keurmerk te vinden.

Directeur Freek Steeman is trots. “Het is echt de kroon op het werk van het team. We hebben hier jarenlang hard aan gewerkt en daar vandaag de waardering voor gekregen”, vertelt de directeur. De basisschool in Middenmeer scoort goed op het criterium kwaliteitszorg. “Elke dag een beetje beter, dat is ons motto.”

“Het is niet alleen maar: ‘pak je boek, lees de omschrijving en ga de vragen maar maken'”, zegt leerkracht Stefanie Tanja. Het is de bedoeling dat leerlingen ook leren waarom ze iets wel of niet goed doen. Niet alleen de leerlingen trouwens. In de lerarenkamer hangt een groot prikbord met daarop de leerdoelen voor de staf. “Ieder jaar kiezen we vijf elementen uit waarop we beter willen worden”, vertelt Steeman. Niet alleen de leerlingen, ook de leraren zelf worden dus ook iedere dag een beetje beter.

Scholen komen niet zomaar in aanmerking voor het predikaat. “Eerst moet de inspectie constateren dat het een goede school is”, vertelt Louwina Boomsma van de Onderwijsinspectie, “dus de school scoort op veel onderdelen ver boven het gemiddelde. Vervolgens komt er een jury en die moet vaststellen dat een school op bepaalde elementen het stempel ‘Excellent’ verdient.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button