Nachtvlindernacht bijwonen op Texel

De Koog – De achttiende Nationale Nachtvlindernacht van De Vlinderstichting is op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli. Daarbij worden nachtvlinders gelokt met een felle lamp of met een zoet stroopje, waarna deze rustig kunnen worden bekeken. Er is veel moois te zien, want juli is voor veel soorten dé nachtvlindermaand.

Het is wel even geduld hebben, want de zon gaat pas iets na tienen onder en daarna verschijnen de nachtvlinders. Maar dan kunnen ook meer dan zevenhonderd soorten worden gezien. Soorten als huismoeder, grijze stipspanner, gewone worteluil, gewone stofuil en graswortelvlinder, gewone grasmot, bonte brandnetelbladroller, gevlamde bladroller, grote appelbladroller en de zilverstreep- en bleke grasmot zullen veel worden waargenomen.

Nieuwsgierig geworden naar deze vlinders met hun wonderlijke namen? Op de website is te zien in waar samen met deskundigen naar nachtvlinders kan worden gekeken. Natuurlijk kunnen de nachtvlinders ook in de eigen tuin worden bekeken als ze nectar komen drinken bij bloemen. Want sommige soorten bloemen verspreiden als het donker is de heerlijkste geuren om nachtvlinders aan te trekken.

Een van de doelen van de Nationale Nachtvlindernacht is het tegelijkertijd verzamelen van nachtvlinderwaarnemingen op heel veel verschillende plekken in het land. Wie nachtvlinders gaat kijken tijdens de Nationale Nachtvlindernacht, geef de waarnemingen door via de website of de website.

Excursie op Texel
In deze regio is er een excursie op Texel. Op vrijdag 1 juli vanaf 21:30 tot 24:00 uur kunnen twintig deelnemers mee onder leiding van deskundigen. Verzamelen is bij het Maartenshuis Ruijslaan 81 De Koog. Er is beperkte parkeergelegenheid. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Mobiele versie afsluiten