Den Helder

Start bouwrijp werkzaamheden Molenwerf

Den Helder – Aannemer Haarsma Groep is op maandag 27 juni gestart met het bouwrijp maken van het projectgebied Molenwerf op het Vinkenterrein in Den Helder. De werkzaamheden bevatten onder andere het saneren van het projectgebied, een controle op ontplofbare oorlogsresten en het aanleggen van het rioolstelsel.

Al in 2016 heeft er een grote sanering van het projectgebied plaatsgevonden. Dit werd gedaan vanwege bodemverontreiniging. Tijdens het bouwrijp maken worden een paar plekken, die toen niet zijn meegenomen, alsnog schoon gemaakt. Het gaat om het openbare deel van de steeg aan de Ruyghweg, het gedeelte achter de hoek Ruyghweg/Sluisdijkstraat en het hoekje bij het parkeerterrein aan de Janzenstraat. Het terrein is ook al eerder gecontroleerd op ontplofbare oorlogsresten. Aan de randen bij de Ruyghweg en de Sluisdijkstraat, daar waar de garages komen, is dat nog niet gebeurd.

De saneringswerkzaamheden worden uitgevoerd door medewerkers die speciale kleding dragen omdat ze direct in- en op de grond werken. De sanering vindt plaats met hekken eromheen. De aannemer vraagt dat inwoners buiten de hekken blijven en er op letten dat kleine kinderen en huisdieren niet binnen de hekken komen.

Overlast
We werkzaamheden voor het bouwrijp maken duren minstens een maand. Tijdens die periode is onder andere de parkeerplaats afgesloten. Om dit op te vangen zijn er nieuwe tijdelijke parkeerplekken aangelegd aan de Fabrieksgracht. Deze situatie blijft langer, want ook na het bouwrijp maken en tijdens de bouw blijft het parkeerterrein in gebruik voor werkzaamheden. Rolcontainers moeten tijdens de werkzaamheden op eigen erf worden gezet.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button