Hollands KroonUitgaan

Alsnog feestelijke opening van De Wieringer Schatkamer

Advertentie:

Hippolytushoef – Kringloopwinkel De Wieringer Schatkamer wordt zaterdag 1 juli op feestelijke wijze geopend door wethouder Lilian Peters. De winkel ging drie jaar geleden van start op Molenveld 18 in Hippolytushoef, maar door de pandemie kon de officiële opening toen niet plaatsvinden. De vrijwilligers van De Wieringer Schatkamer nodigen iedereen van harte uit om alsnog dit feestje met hen te vieren.

De Wieringer Schatkamer is een plek waar bezoekers unieke kringloopschatten vinden en tegelijkertijd bijdragen aan een betere wereld. Het kopen van tweedehands spullen te kopen, helpt afval te verminderen en verspilling van waardevolle grondstoffen tegen te gaan. Met elke aankoop worden ook goede doelen gesteund. Nieuw is het ontmoetingscafé ‘De Parel van De Schatkamer’, waar iedereen welkom is voor een kop koffie en een praatje. Ook worden er activiteiten georganiseerd, zoals workshops over creatief hergebruik van oude spullen.

De Wieringer Schatkamer is gestart onder de vleugels van Stichting Netwerk Roemenië (SNR), een stichting die zich inzet voor mensen in armoede in Roemenië. Inmiddels zijn de activiteiten van de kringloopwinkel ondergebracht in een zelfstandige stichting. SNR kan zich hierdoor volledig richten op de projecten voor Roemenië. De Wieringer Schatkamer blijft spullen inzamelen voor deze projecten. Ook gaat een vast deel van de winkelopbrengst naar SNR.

Feestkorting
Op de openingsdag ontvangen bezoekers 50% feestkorting op artikelen tot €10. ’s Middags krijgen bezoekers er gratis een ijsje bij. De winkel is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De openingshandeling vindt plaats om 13:00 uur. Ook wordt dan het nieuwe logo, ontworpen door Viking Reclame, onthuld.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button