Politiek

College Hollands Kroon maakt uitzondering voor kavelverdeling op Robbenplaat

Advertentie:

Anna Paulowna – Het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon heeft besloten een opmerkelijke stap te zetten door kavel B3 op bedrijventerrein Robbenplaat te splitsen in twee kleinere kavels van elk 2.758 m2. Dit besluit is genomen, ondanks de bestaande vuistregel dat kavels op dit terrein minimaal 3.000 m2 moeten zijn, een regel die bedoeld is om ondernemers met behoefte aan grotere kavels te accommoderen.

Deze uitzondering is gemaakt vanwege de huidige vraag naar kleinere kavels en het beperkte aanbod op andere gemeentelijke bedrijventerreinen. Met de verkoop van deze twee nieuwe kavels hoopt het college de stagnerende verkoop van bedrijfsgrond, die deels wordt veroorzaakt door stijgende rente en bouwkosten, alsook door beperkingen in het stroomnet, te stimuleren.

De splitsing van kavel B3 biedt twee geïnteresseerde partijen de mogelijkheid een kleiner perceel te kopen dat nog steeds voldoende ruimte biedt voor hun bedrijfsvoering. Dit draagt bij aan het voltooien van de grondexploitatie van het deelgebied Schelphorst op Robbenplaat en genereert belangrijke opbrengsten voor de gemeente.

Om de landschappelijke inpassing van de nieuwe kavels te waarborgen, zal er nog een plan aan het college worden voorgelegd. Dit plan zal ervoor zorgen dat de nieuwe ontwikkelingen harmonieus integreren met de bestaande omgeving en het karakter van Robbenplaat als bedrijventerrein voor grotere ondernemingen behouden blijft.

Toon meer

Hans Boskeljon

Hans Boskeljon is sinds mei 2023 politiek verslaggever voor Regio Noordkop. Hij richt zich uitsluitend op de politiek binnen de gemeente Hollands Kroon. In het verleden was hij onder meer werkzaam bij NRG en als wethouder in de gemeente Den Helder. Hans is bereikbaar via hans@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button