Cultuur/NatuurNoord-Holland

Vlindertelling: Atalanta meest gezien in Noord-Holland

Noord-Holland – De Atalanta was deze maand de meest geziene vlinder in de provincie. Deze relatief grote, oranje met zwarte vlinder was behoorlijk talrijk in 2020. Hij werd landelijk in 83 procent van de tuinen waargenomen. Ook in Noord-Holland stond deze vlinder op nummer 1. De dagpauwoog werd tweede. Het klein koolwitje werd landelijk derde.

Van 4 tot en met 26 juli 2020 organiseerde De Vlinderstichting voor de 12e keer de tuinvlindertelling. Dankzij deze telling weet De Vlinderstichting welke vlinders er in de zomer in tuinen rondvliegen. Met die informatie kunnen we vlinders beter helpen en beschermen.

Top 5 in Noord-Holland

1 – Atalanta
2 – Dagpauwoog
3 – Klein koolwitje
4 – Groot koolwitje
5 – Kleine vos

Bekijk alle resultaten op www.vlinderstichting.nl/vlindermee/resultaten.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button