Cultuur/NatuurUitgaan

Zonsopkomst op vogelrijk Balgzand

Advertentie:

Den Helder – Speciaal voor vroege vogels is er een wandeling bij Balgzand georganiseerd op zaterdag 8 augustus om 6:00 uur. De zon komt langzaam op en wandelaars kunnen het licht boven het wad zien veranderen, terwijl grote aantallen vogels langsvliegen.

Samen met een gids van Landschap Noord-Holland gaan de wandelaars op pad om vogels te ontdekken. In samenspraak met de deelnemers van de excursie wordt gelopen of gefietst vanaf het startpunt richting het schor, waar de meeste vogels zitten. Fietsen zijn aanwezig voor alle deelnemers. De wandeling of fietstocht heen en weer is bijna vijf kilometer.

Extra informatie
Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van twaalf jaar en ouder. Reserveren is verplicht. In verband met Covid-19 is het niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten. Voor aanvang van de excursie wordt een vragenlijst met de deelnemers doorgenomen. De richtlijnen zullen worden gehanteerd tijdens de excursie.

Het vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje aan de Oostoeverweg 80, 1786 PS te Den Helder. Beschermers betalen € 4,00, overige betalen € 7,00. Reserveren kan via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button