Den Helder

Borden bij sluisje in kanoroute

Den Helder – Vlak bij fort Dirksz Admiraal ligt in de kanoroute een sluisje. Elk jaar levert het schutten in deze sluis weer problemen op. De gemeente Den Helder hoopt nu met aanwijzingen op borden dat de problemen tot het verleden behoren.

Hoe het sluisje werkt is voor veel gebruikers niet duidelijk. Er wordt te snel of op verkeerde knoppen gedrukt. Daardoor raakt het schutsysteem in de war, gaat zich resetten met als gevolg dat de route vaak helemaal gestremd raakt. Met alle frustraties van dien voor de wachtenden in de kano of ander vaartuig.

Borden met aanwijzingen over hoe de sluis te bedienen, gaan de problemen hopelijk oplossen. Er staan sinds afgelopen weekeinde borden bij de sluis. Ook is een bord geplaatst bij de kano-oversteekplek. Kanovaarders kunnen hier kiezen voor de korte route door met de kano om de sluis heen te lopen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button