Den Helder

Stadscamping gaat dit jaar door ruzie niet door

Den Helder – De Stadscamping in Den Helder is voor dit jaar geannuleerd, zo valt op de website te lezen. Dat de camping dit jaar niet doorgaat heeft nu eens niet met corona te maken, maar met onvrede tussen de beheerders en de oprichter.

De beheerders van de camping laten via de site weten: “De oprichter van de Stadscamping Den Helder (Irene Jonkheer, red.) weigert elke algemene medewerking aan de (organisatie van de) Stadscamping. Ook krijgen wij door de organisator benoemde beheerders geen inzicht of toegang tot de financiën. Daardoor zien wij benoemde beheerders geen mogelijkheid om de Stadscamping door te laten gaan.”

De editie van dit jaar zou over twee weken starten. Beheerders Dave, Tim en Marisca stellen meer dan hun best te hebben gedaan om de Stadscamping door te laten gaan. “Echter heeft al ons harde werk en inzet er niet toe geleid om met de oprichter voor de personen die geboekt hebben tot een goede oplossing te komen. Dit doet ons echt pijn in ons vrijwilligershart.” Oprichter Jonkheer had in mei laten weten dat dit jaar haar laatste editie zou zijn en dat het zou worden overgedragen aan de andere beheerders.

“Sindsdien werden afspraken vooral niet nagekomen”, aldus Davey Holswilder. “Dinsdagochtend barstte de bom en is besloten de editie dit jaar te annuleren. We vinden het echt heel erg vervelend en hopen dat we het volgend jaar weer kunnen regelen, maar we zijn bang dat dit voor een flinke deuk in de reputatie en het vertrouwen zorgt. We gaan er zeker alles aan doen om in 2022 weer een stadscamping te kunnen organiseren.”

Jonkheer was dinsdagavond (nog) niet bereikbaar voor een reactie

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button