Kop van Noord-Holland

Zwerftocht door natuur in Botgat

Adverentie

Kop van Noord-Holland – Nog niet zo lang geleden lag bij Botgat in de Noordduinen een schietbaan van Defensie met kleine gebouwen en veel beton. Dit is inmiddels verwijderd en nu kan de natuur hier haar gang gaan. Wandel op zondag 8 augustus van 11.00 tot 13.30 uur mee om te ontdekken wat er in de afgelopen paar jaar is gebeurd. Speciaal voor wandelliefhebbers vanaf 12 jaar.

Zandverstuivingen, bloemenpracht, vlinders, vogelrijkdom en een schitterend panorama. De tapuit heeft dit gebied ook ontdekt. Ze broeden in konijnenholen en houden van laag duingras. Omdat het broedseizoen nu ten einde is het mogelijk er een kijkje te nemen. Loop door dit mooie gebied en wordt verrast door alles wat er te zien is.

Een paar tips van Landschap Noord-Holland: trek goede wandelschoenen en (regen)kleding aan. Wie een verrekijker heeft wordt aangeraden deze mee te nemen. Zin om mee te wandelen? Reserveren is in verband met coronamaatregelen verplicht via www.gaatumee.nl (Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten). Vertrekpunt: Strandopgang bij restaurant De Princen Keet, Achterweg 2, 1759 NH Groote Keeten

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button