Hollands Kroon

Woningen aan Korenstraat en Bollenstraat te Kreileroord in de verkoop

Hollands Kroon – Er is veel vraag naar nieuwe woningen. Daarom zet de gemeente Hollands Kroon binnenkort twee percelen grond aan de Korenstraat en Bollenstraat in Kreileroord in de verkoop. Op de gronden zit al een woonbestemming. Aan de Korenstraat mogen maximaal zes woningen worden gebouwd, aan de Bollenstraat gaat het om drie woningen. Beide locaties zet de gemeente komende augustus via een makelaar in de verkoop.

De grond aan de Korenstraat is iets minder dan 2.300 vierkante meter groot. Er kunnen zes woningen op worden gebouwd. De ontwikkelaar die de grond koopt mag zelf een plan ontwerpen. Dit plan moet passen binnen de bestemming, de gestelde kaders en het aantal parkeerplaatsen. De ontwikkelaar met het hoogste bod, de meest gunstige voorwaarden en met een plan dat past binnen de kaders, mag de kavel kopen.

Aan de Bollenstraat gaat het om drie kavels: één vrije kavel aan de noordkant en twee kavels voor een twee-onder-een kap aan de zuidkant. Hier mogen zowel particulieren als ontwikkelaars een bod op doen. De beoordeling gaat hetzelfde als aan de Korenstraat. De woningen die hier gebouwd worden moeten levensloopbestendig zijn. Dit betekent dat de woningen zo gebouwd worden dat bewoners erin kunnen blijven wonen als hun levensomstandigheden veranderen. Bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of een handicap.

De gemeente verwacht dat beide locaties vanaf augustus voor drie maanden te koop staan. In die periode kunnen inwoners een bod doen. Makelaar Groot & Nieuweboer uit Medemblik zet beide locaties in de verkoop. Binnenkort gaan zij aan de slag met het maken van de advertentie en de foto’s. Daarna plaatsen zij een ‘Te Koop’ bord op beide gronden. Geïnteresseerden kunnen contact leggen met de makelaar. De makelaar neemt ook de biedingen in ontvangst.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button