Defensie

Zr.Ms. Groningen en Kustwacht onderscheppen 1.620 kilo drugs, verdachte overlijdt

Den Helder – Marineschip Zr.Ms. Groningen, momenteel voor de Kustwacht Caribisch gebied varend, heeft in de Caribische Zee een snelle boot onderschept. Het betreft een zogenoemde go-fast die een grote lading verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne, vervoerde. Zr.Ms. Groningen en de Kustwacht onderschepten 1.620 kilo drugs.

Aan boord van de go-fast zaten vijf opvarenden. Op het moment dat ze door hadden dat ze waren betrapt, gooiden ze verschillende balen overboord. Dat deel van de lading is verloren gegaan. Ruim 1.620 kg verdovende middelen is in beslag genomen. Tijdens de onderscheppingsactie is er door de kustwacht geschoten. Hierbij is een opvarende van de go-fast om het leven gekomen.

De verdachten, het stoffelijk overschot en de contrabande zijn door de Kustwacht Caribisch Gebied overgedragen aan het Korps Politie Curacao. Die zet het onderzoek voort. Nu de kustwacht betrokken was bij de onderschepping en er iemand om het leven is gekomen, is ook de landsrecherche betrokken bij het onderzoek.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button