SportVideo

Droom komt uit voor mountainbiker Hoornsman (video)

Advertentie:

WIERINGERWERF – Voor mountainbiker Niek Hoornsman komt er een droom uit. Donderdag komt hij namelijk in actie op het WK mountainbiken in Canada. “Het is een bevestiging van mijn goede seizoen. Toen ik het definitief hoorde heb ik het als eerste aan mijn ouders verteld”, aldus Hoornsman.

De inwoner van Wieringerwerf komt donderdag in actie bij de wedstrijd van de junioren. “Ik heb nog nooit zo’n grote wedstrijd gereden dus ik weet niet echt wat ik ervan moet verwachten. Na afloop hoop ik gewoon een tevreden gevoel te hebben”, zei Hoornsman.

Een vlakkere omgeving dan zijn woonplaats is er bijna niet te vinden. Niet echt een omgeving om te mountainbiken. “In Schoorl heb je een paar klimmetjes en in Spaarnwoude ook, maar de lange beklimmingen heb je hier niet. Daar moet je echt voor naar het buitenland”, vertelt de mountainbiker.

Bekijk onderstaande video reportage van mediapartner NH Nieuws.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button