Cultuur/NatuurUitgaan

Komt de vogeltrek al weer op gang?

Adverentie

Balgzand is een van de plekken waar je de vogeltrek op en top kunt beleven. Daarom organiseert Landschap Noord-Holland op zondag 8 september van 14.00 tot 16.00 uur de maandelijkse excursie op dit prachtige stukje wad.

Trekvogels verblijven ’s winters op een andere plek dan tijdens de broedtijd. In het voor- en najaar ‘trekken’ zij van en naar hun overwintergebied. Balgzand functioneert als tussenstop op deze kilometerslange vliegroute. Het is de plek waar vogels kunnen uitrusten en hun voedselreserves kunnen aanvullen.

In deze tijd van het jaar kun je grote groepen lepelaars, kleine zilverreigers en tureluurs aantreffen, die zich klaarmaken voor de reis naar het zuiden. Ook kunnen we de eerste rotganzen verwachten. Deze soort trekt niet verder, maar blijft bij ons in Nederland overwinteren om in het voorjaar weer terug te keren naar hun broedgebied in Siberië.

In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar het schor, waar de meeste vogels zitten. Er zijn 25 fietsen beschikbaar. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer. Onderweg naar het schor zijn er ook vogels te zien.
Zin om mee te gaan? Meld je dan nu aan.

Wanneer: Zondag 8 augustus 2019 van 14.00 tot 16.00 uur.
Vertrekpunt: Natuurinformatiepunt ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers betalen € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00.
Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button