Hollands KroonUitgaan

Programma Vrouwen van Nu Wieringen najaar 2019

Adverentie

HOLLANDS KROON – Het nieuwe seizoen voor Vrouwen van Nu Wieringen staat voor de deur. Het programma biedt een diversiteit aan bijeenkomsten, bezoeken en activiteiten. Vrouwen van Nu verbindt vrouwen met elkaar en de samenleving.

We staan open voor nieuwe initiatieven van mensen binnen en buiten de vereniging. Nieuwe leden worden van harte verwelkomd en kunnen direct actief worden en deelnemen aan tal van activiteiten.
Verbinding en ‘van alle markten thuis zijn’, maakt Vrouwen van Nu tot de boeiendste vrouwenvereniging in Nederland. Een vereniging die bovendien maatschappelijk zeer betrokken en relevant is, door de vele activiteiten en samenwerkingsverbanden met andere organisaties, die bijdragen aan een betere leefomgeving en samenleving.

Het nieuwe seizoen zal worden afgetrapt met een High Tea met vakantieverhalen op 18 september, het beloofd een gezellige en informele bijeenkomst te worden. De Leeskring start op 17 september met het boek Post voor mevrouw Bromley, een aangrijpende roman over ouders en kinderen in tijden van oorlog. Een verhaal over moed en lafheid, hoop en vriendschap, gemis en verlangen. De Leeskring komt eens in de zes weken bij elkaar om een gelezen boek te bespreken.

BinnensteBuiten is dit jaar het thema voor de Handwerkgroep. Wie van handwerken houdt is van harte welkom om eens kennis te komen maken. De groep komt eenmaal per veertien dagen samen. Tijdens de bijeenkomsten worden specifieke handwerktechnieken onderhanden genomen. Elk jaar staat er een andere techniek in de schijnwerper. Jaarlijks wordt er geëxposeerd tijdens de provinciale Textielkunst tentoonstelling in Schoorl.

Donderdag 26 september een bedrijfsbezoek aan de Paardenkliniek Hollands Kroon, een moderne full-service paardenkliniek met vestigingen in Middenmeer en Wijdewormer. De kliniek richt zich zowel op de eerstelijns zorg als ook op de tweedelijns paardengeneeskunde.

De interessegroep Kijk op cultuur reist op 10 oktober, samen met de afdelingen Wieringermeer en Anna Paulowna, af naar de Vrouwen van Nu Beurs in Avifauna Alphen aan de Rijn. De Beurs heeft een dag vullend programma met onder andere een lezing door Saskia Geraerts, psychologe, Nico Dijkshoorn, bekend van o.a. DWDD, over zijn nieuwe boek Ooit Gelukkig en Pascale Bruinen, voormalig officier van justitie die op 52-jarige leeftijd haar schrijvershart volgde.

Kunsthistoricus Jan Timmerman verzorgt de lezing over het leven van Rembrandt van Rijn en de tijd waarin hij leefde, op 16 oktober. Gasten zijn deze avond welkom. Tuinclub De Korenaar bezoekt elke maand een bijzondere tuin in de regio.’s Winters is de groep creatief actief of gaat op bedrijfsbezoek. Hou je van film en vind je het gezellig om met andere filmliefhebbers een verrassende film te bekijken? Dan is de Filmclub van Vrouwen van Nu misschien iets voor jou. Op de 2e donderdag van de maand bezoekt onze Filmclub een film in de Kinepolis in Schagen.

De Reiscommissie organiseert in het najaar een busreis naar een interessante bestemming. Bart Lankester vertelt op 20 november over zijn boek Kom vrouwen aangepakt. In het boek beschrijft Lankester het leven van zijn oudtante Trien de Haan-Zwagerman, geboren 1891 in Hauwert. Een strijdvaardige vrouw, die haar mannetje stond in een tijd waar armoe troef was en waar de vrouw weinig invloed had. Het is een ontroerend boek over een inspirerende vrouw, die zich ontworstelde uit het dagelijkse keurslijf en zich heeft ingezet voor vrijheden die toen niet vanzelfsprekend waren en waar we nu nog de vruchten van plukken. Gasten zijn deze avond welkom.

Een bezoek aan het bedrijf Fireware in Wieringerwerf staat op 28 november op het programma. Fireware stelt hulpverleners overal ter wereld in staat zo realistisch mogelijk te oefenen, er wordt een realistische trainingsomgeving gecreëerd. Het bedrijf bootst gevaarlijke situaties na, ook op locatie.

De Wandelgroep wandelt iedere week op Wieringen of in de regio. Wij wandelen op woensdagmiddag over dit unieke stukje Nederland. Er kan gekozen worden uit twee afstanden, een korte route van 3 a 3⅟2 km en lange route van 6 a 6⅟2 km. De Kerstviering, op 18 december, vindt traditiegetrouw plaats in de Hippolytuskerk in Hippolytushoef. Voor meer informatie over de bijeenkomsten en activiteiten: www.vrouwenvannu.nl/wieringen of mail naar vrouwenvannu.wieringen@gmail.com.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button