Den HelderPolitiek

Aanvragen evenementensubsidie mogelijk tot 1 oktober

Advertentie:

Den Helder – Organisatoren van evenementen en activiteiten die in 2021 plaatsvinden kunnen een beroep doen op gemeentelijke subsidie. Zij hebben tot 1 oktober 2020 de tijd om hun aanvraag hiervoor in te dienen. De gemeente Den Helder dekt maximaal 25 procent van de totale kosten. Belangrijk is dat het evenement of de activiteit Den Helder op een positieve manier onder de aandacht brengt en voor inwoners ‘aantrekkelijk, boeiend en interessant’ is. De evenementensubsidie kan vanaf 1 september a.s worden aangevraagd bij de gemeente, www.denhelder.nl/evenementensubsidie.

“We maken reclame voor onze stad met maritieme- en technische ontwikkelingen en ook ontwikkelingen op het gebied van energie. We geven evenementen en publieksactiviteiten die daaraan bijdragen extra subsidiepunten. Hoe hoger het evenement of activiteit scoort op de onderwerpen maritiem, techniek of energie, hoe groter de kans op subsidie”, zo laat de gemeente via haar website weten.

De gemeente maakt onderscheid in publieksactiviteiten en evenementen. Beide dienen aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Publieksactiviteiten zijn gericht op de eigen inwoners dan wel een bijzondere doelgroep. Evenementen zijn gericht op regionaal of (inter)nationaal publiek en hebben een grote reclamewaarde voor de stad. De activiteit dient geheel of voor een groot deel plaats te vinden in de gemeente Den Helder. Activiteiten met het doel winst te maken, komen niet in aanmerking voor subsidie. Daarnaast kunnen alleen organisaties die als rechtspersoon staan geregistreerd bij de Kamer van Koophandel een subsidieaanvraag indienen.

Voor vragen kan contact gezocht worden met Mary Laan, beleidsadviseur Vrijetijdseconomie, telefoonnummer 14 0223 of per e-mail, m.laan@denhelder.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button