Hollands Kroon

Buurtbus-taxi als alternatief voor stilstaande buurtbussen

Hollands Kroon – Busmaatschappij Connexxion gaat in onder meer Noord-Holland Noord buurtbus-taxi’s inzetten als tijdelijk alternatief voor de stilstaande buurtbussen. Voordat de buurtbussen weer mogen rijden, moet eerst blijken welke voorzieningen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het taxibedrijf dat wordt ingehuurd, werkt volgens het coronaprotocol van de taxibranche. Dat houdt in dat het dragen van een mondkapje is verplicht. De buurtbus-taxi is vanaf 1 september in Noord-Holland Noord en te bestellen via een reserveringsnummer van Connexxion 088-3394800, maar rijdt niet van deur tot deur. “De taxi’s rijden vanaf 09.00 uur tussen de halten waar normaal gesproken de buurtbus ook rijdt”, laat Connexxion weten. De reguliere buurtbussen staan al een aantal maanden stil, want waar in een grote bus kuchschermen en mondkapjes voldoen, is dat bij de buurtbussen niet het geval.

“Ook omdat buurtbussen kleiner zijn en alleen aan de voorkant een deur hebben, is de natuurlijke luchtcirculatie anders dan in een grote bus”, vertelt woordvoerder Caroline Coolen van de provincie Noord-Holland eerder. Eerder landelijk onderzoek van TNO wees dat uit. Mondkapjes voor chauffeur en passagiers, zoals elders in het openbaar vervoer verplicht is sinds 1 juni, worden in buurtbussen ook dus niet als oplossing gezien.

Meer informatie over de Buurtbus-taxi in de regio Noord-Holland Noord staat op de website van Overal www.overal.nl/bb.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button