Den HelderZakelijk

Noordwest Ziekenhuisgroep: in actie voor een fietslabyrint

Den Helder – Voor oncologische patiënten is het belangrijk dat zij tijdens hun behandeling en voor of na hun operatie goed bewegen. Het is wetenschappelijk bewezen dat bewegen de kans op complicaties vermindert en dat hiermee ook de ligduur verkort kan worden. Noordwest Oncologisch centrum wil daarom graag een fietslabyrint aanschaffen op locatie Alkmaar en Den Helder.

Met een fietslabyrint kunnen patiënten virtuele fietstochten maken door steden en natuurgebieden in binnen- en buitenland. Zo komen ze op een leuke manier sneller in beweging. ‘Het labyrint heeft bij ons al een aantal weken op proef gestaan. Er is toen veel gebruik van gemaakt’, vertelt unithoofd verpleegafdeling oncologie Sanne Visser. ‘Nu het apparaat er niet meer staat, missen patiënten het fietsen en vragen ze er specifiek naar. Ik hoop dan ook dat we een eigen fietslabyrint voor onze patiënten kunnen realiseren’, besluit Sanne.

Kom in actie
De aanschaf van een fietslabyrint kost veel geld. De afdeling start daarom samen met de Vrienden van Noordwest een geldinzamelingsactie. Noordwest Ziekenhuisgroep hoopt dat veel mensen zich willen inzetten voor de actie. Dit kan door te doneren via www.vriendenvannoordwest.nl of door het organiseren van een eigen actie. Aanmelden hiervoor kan via vrienden@nwz.nl

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button