Den Helder

Prullenbakken Helderse Vallei vervangen en vaker geleegd

Den Helder – De prullenbakken op het parkeerterrein van de Helderse Vallei worden vanaf heden ook in de weekenden geleegd door de gemeente. “Deze plek is aan onze aandacht ontsnapt, fijn dat u ons hierop attent maakt”, laat B&W weten in antwoord op vragen van D66, over het schoonhouden van openbare ruimten.

“Met recreanten, ondernemers en andere gebruikers hebben we op deze plek een gezamenlijke verantwoordelijkheid in het schoonhouden van de openbare ruimte. Deze verantwoordelijkheid stimuleren en faciliteren wij. De afvalbakken worden vervangen door grotere exemplaren met gescheiden inzameling. We gaan de afvalbakken in het weekend legen en laten tevens het zwerfafval opruimen”, aldus B&W.

Voor ondernemers blijft de 25 meter regel van kracht. “Dit houdt in dat ondernemers verantwoordelijk zijn voor het schoonhouden van de omgeving binnen een straal van 25 meter rondom hun vestiging. We zullen de ondernemers op deze locatie op hun verantwoordelijkheden wijzen.”

Willemsoord
Willemsoord is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud op het terrein. “De directie van Willemsoord heeft het schoonhouden in het weekend bij de horecaondernemers neergelegd. Overigens geldt ook hier de 25 meter regel en een gedeelde verantwoordelijkheid met de bezoekers.”

Toon meer

Yvonne de Groot

Mijn naam is Yvonne de Groot, geboren en getogen in Den Helder. Ik ben werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button