Hollands Kroon

Moeders Grietje en Sharon starten crowdfunding voor nieuwe schommel in Middenmeer: “Je mist nu gewoon wat”

Advertentie:

Middenmeer – De Middenmeerse moeders Grietje de Haan en Sharon van Bodegom vinden dat het kale speelveldje aan de Elzenhof wel een upgrade kan gebruiken. Daarom hebben de buurvrouwen een geldinzamelingsactie opgezet voor een nieuwe schommel. Binnen een week staat de teller al op ruim € 700.

Op het grasveldje aan de Elzenhof bevinden zich nu alleen een glijbaantje, een wipkip en een kapotte wipwap. Grietje en Sharon vinden het hoog tijd dat daar verandering in komt. Zij hebben allebei jonge kinderen en zien graag een tweepersoonsschommel op het grasveldje komen. “We missen nog een knappe speeltuin voor de kleinste kinderen”, vertelt Sharon. “We willen gewoon een gezellig veldje, ook voor even wat meer betrokkenheid met de rest van de buurt. Je mist nu gewoon wat.”

Grietje en Sharon denken ongeveer € 3.000 nodig te hebben voor het realiseren van die wens. Dat geld moet worden opgehaald door crowdfunding. De moeders, die bij elkaar in de straat wonen, hebben daarom een eigen pagina aangemaakt op crowdfundingplatform GoFundMe. Ook is het tweetal met een collectebus en flyers de deuren langsgegaan. “De buren missen de jeugd in deze buurt”, vertelt Sharon. “Iedereen is weg, want er is hier bijna niks voor hen. Hier wonen best veel ouderen en zij zijn allemaal gek op kinderen. Dat is ook te zien aan dat bijna iedereen wel wil doneren.” Om tot het streefbedrag te komen, liggen ook nog statiegeld- en verkoopacties op de plank.

 

Koeteltuin
Middenmeer beschikt met de Koeteltuin al over een grote buitenspeelplaats, maar deze speeltuin is nog niet voor alle leeftijden geschikt. “De Koeteltuin is een superleuke speeltuin, maar voor de hele kleintjes is een schommeltje eigenlijk het beste”, vertelt Grietje. Ook zit er om die speeltuin een sloot, waardoor het voor kinderen zonder zwemdiploma niet zonder risico’s is.

Sharon zocht in 2022 voor het eerst contact met de gemeente Hollands Kroon over de aanpassingen in het speeltuintje. De gemeente vertelde haar toen dat ze niet volledig tegemoet konden komen in de kosten en dat Sharon een crowdfundingsactie moest opzetten. De Middenmeerse liet het even voor wat het was, totdat ze vorige week op de koffie ging bij buurvrouw Grietje. “We hadden het er weer over en zeiden: ‘dit moeten we eigenlijk gewoon doen’”, aldus Sharon. De eerste gesprekken met de gemeente zijn inmiddels al gevoerd. “Zij waren heel positief over het idee en zijn bereid ons te helpen.”

Zomer 2024
Het doel is dat de buurtkinderen in de zomer van 2024 lekker kunnen schommelen in de Elzenhof. Sharon en Grietje hebben goede hoop dat het allemaal gaat lukken: “Het gaat zeker goed komen. We zijn er zo positief over: dit moet gewoon haalbaar zijn. Kijk naar wat we nu al binnen een week hebben opgehaald. Dit gaan we gewoon fiksen!”

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button