Hollands Kroon

Hollands Kroon in 2040; denk en praat mee

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon staat voor uitdagingen. Nu en in de toekomst. Om iedereen die in Hollands Kroon wil wonen te huisvesten, zijn er nieuwe huizen nodig. Ook vraagt dit om nieuwe banen. Daarnaast moet Hollands Kroon in de toekomst energieneutraal zijn. Om dit voor elkaar te krijgen moeten er nu al belangrijke keuzes gemaakt worden. Zodat Hollands Kroon een gemeente blijft waar mensen zich thuis voelen. Denk en praat hierover mee!

In de nieuwe omgevingsvisie die in 2024 ingaat, komen deze keuzes voor de toekomst te staan. Daarmee wordt bedoeld: wanneer u de deur uitstapt, hoe de omgeving eruitziet. De lucht, bomen, sloten, straten, winkels, huizen, bedrijfspanden, monumenten en nog veel meer. Met de omgevingsvisie speelt de gemeente ook in op ontwikkelingen zoals klimaatverandering, het gebruik van duurzame energie en bevolkingsgroei. Dit alles doen zij samen met de inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

De gemeente Hollands Kroon wil graag dat inwoners meedenken. Zij weten namelijk het beste wat belangrijk is voor ieders leefomgeving en die van hen kinderen en familie. Daarom organiseert de gemeente bijeenkomsten voor iedereen, onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen.

Wanneer zijn de bijeenkomsten?
Tussen september en november worden meerdere bijeenkomsten georganiseerd op verschillende plaatsen in de gemeente. Een overzicht van de data en locaties is te vinden op het platform denkmee.hollandskroon.nl. Ook is daar een uitleg van de thema’s te zien. Iedereen mag zich aanmelden voor één of meerdere avonden. Klik op deze link om u op te geven.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik was tot en met oktober 2022 werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business.

Wellicht ook interessant

Back to top button