Den Helder

Opening Open Monumentendag in het Paviljoen van Toen

Adverentie

Den Helder – De officiële opening van de Open Monumentendag in Den Helder vindt zaterdag 11 september plaats in het Paviljoen van Toen, om 10:00 uur. In het paviljoen van Toen is het Stadsmuseum van de stichting Afgestoft gevestigd.

Het karakteristieke gebouw in wederopbouwstijl was vroeger onderdeel van Scholengemeenschap Nieuwediep. Veel jutters hebben in het koepeltje muziekles gehad. In het Stadsmuseum is een thema over scholen ingericht en diverse foto’s en gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden. Voor de kinderen (van toen) is daarnaast ook nog een thema met speelgoed van vroeger en er is een mogelijkheid tot het spelen van Oudhollandse schoolplein spellen.

Het Paviljoen van Toen is tijdens Open Monumentendag op zaterdag en zondag van 10:00-16:00 uur geopend, de toegang is uiteraard gratis.

De Stichting Afgestoft is een multifunctionele stichting op het gebied van de historie van Den Helder. De stichting heeft ten doelstelling om de historie onder een zon breed mogelijk publiek zichtbaar en toegankelijk te maken. De activiteiten om dit te bewerkstelligen bestaan uit onder andere het organiseren van exposities, tentoonstellingen en evenementen met een historisch karakter. De stichting is volledig afhankelijk van giften en donaties.

Paviljoen van Toen
Sinds juli 2021 heeft de stichting Afgestoft haar intrek genomen in het Paviljoen van Toen aan de Borneolaan 1, te Den Helder. In het paviljoen is een kleinschalig museum geopend over de historie van de stad Den Helder tevens is er veel aandacht voor ouderen en de herkenbare historie in het algemeen. Daarnaast kan iedereen genieten van huis gemaakte lekkernijen i.c.m. met verse koffie of thee in het aangrenzende koffie en theehuis.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button