Den Helder

Opening Open Monumentendag in het Paviljoen van Toen

Den Helder – De officiële opening van de Open Monumentendag in Den Helder vindt zaterdag 11 september plaats in het Paviljoen van Toen, om 10:00 uur. In het paviljoen van Toen is het Stadsmuseum van de stichting Afgestoft gevestigd.

Het karakteristieke gebouw in wederopbouwstijl was vroeger onderdeel van Scholengemeenschap Nieuwediep. Veel jutters hebben in het koepeltje muziekles gehad. In het Stadsmuseum is een thema over scholen ingericht en diverse foto’s en gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden. Voor de kinderen (van toen) is daarnaast ook nog een thema met speelgoed van vroeger en er is een mogelijkheid tot het spelen van Oudhollandse schoolplein spellen.

Het Paviljoen van Toen is tijdens Open Monumentendag op zaterdag en zondag van 10:00-16:00 uur geopend, de toegang is uiteraard gratis.

De Stichting Afgestoft is een multifunctionele stichting op het gebied van de historie van Den Helder. De stichting heeft ten doelstelling om de historie onder een zon breed mogelijk publiek zichtbaar en toegankelijk te maken. De activiteiten om dit te bewerkstelligen bestaan uit onder andere het organiseren van exposities, tentoonstellingen en evenementen met een historisch karakter. De stichting is volledig afhankelijk van giften en donaties.

Paviljoen van Toen
Sinds juli 2021 heeft de stichting Afgestoft haar intrek genomen in het Paviljoen van Toen aan de Borneolaan 1, te Den Helder. In het paviljoen is een kleinschalig museum geopend over de historie van de stad Den Helder tevens is er veel aandacht voor ouderen en de herkenbare historie in het algemeen. Daarnaast kan iedereen genieten van huis gemaakte lekkernijen i.c.m. met verse koffie of thee in het aangrenzende koffie en theehuis.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (20). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button