Den HelderSportTexel

Ruud Slagter pakt eerste geel in Tour de Lasalle

Adverentie

Texel – Ruud Slagter uit Lutjebroek, uit de ploeg AGW-BHK 1, is dit jaar de eerste man in het geel in de Tour de Lasalle. Op Texel won hij donderdagavond de sprint van twee medevluchters, waarmee hij vrijwel de gehele wedstrijd aan de leiding had gereden. Oud-winnaar Glenn van Nierop (Wieringerwaard, Teram CyclingXpert) eindigde als tweede, voor Raphael Mouton (Petten, Streetjump Development).

De eerste etappe in de 66e editie van de Tour de Lasalle was zoals de laatste jaren gebruikelijk op Texel. Vanaf de geneutraliseerde start op de Hoornderweg lag het tempo hoog en al snel vormde zich de genoemde kopgroep van drie renners. Individuele renner Pim Hackmann uit Heemstede probeerde enkele rondenlang aan te sluiten bij de koplopers, maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven en terug laten zakken in het peloton. Het leverde hem wel de eretitel van de meest strijdlustigste renner van de dag op. De drie vooraan wisten maximaal 65 seconden voorsprong te pakken en hielden daar op de streep (volgens de officiële tijdmeting) 45 seconden van over. Of dat echt zo is, is nog maar de vraag, want veel transponders van de renners bleken niet te werken, waardoor de complete uitslag ook lang op zich liet wachten.

De wedstrijd zelf (11 ronden, in totaal 57,5 kilometer) verliep zonder noemenswaardige problemen. Af en toe een lekke band, vreemd volk op het parcours (zoals een landbouwvoertuig of dame met kinderwagen), maar op de eerste dag nul valpartijen. Wel hielden veel renners het tempo niet vol en zij moesten (al dan niet op eigen initiatief) voortijdig de race verlaten. Dat betekent in de Tour de Lasalle overigens dat ze vrijdag weer gewoon van start mogen.

Truien na etappe 1:
Geel (algemene leiderstrui): Ruud Slagter
Blauw (Junioren- / Amateurs klassement): Glenn van Nierop
Wit (Sportsklasse): Thijs Zuurbier
Groen (Puntenklassement): Raphaël Mouton
Regio (Regio klassement): Roel Koenis

Formeel zou Slagter na de eerste etappe vier truien dragen, maar omdat dat lastig fietsen is mogen Zuurbier, Mouton en Koenis de andere truien dragen en start Slagter in het geel. De etappe op vrijdag begint om 18.45 bij Hotel Den Helder en de finish is op de Jan Verfailleweg. De wedstrijd is elke dag live te volgen via LOS radio, Radio Tour de Lasalle.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button