Cultuur/NatuurDen Helder

Talita Teves opent grote online kunstveiling van Kunsthal 45

Den Helder – Kunsthal 45 bied tussen 11 en 19 september ruim honderd werken te koop aan van kunstenaars waarmee veelal in het verleden is samengewerkt. Het betreft een mooie mix met jongere en oudere getalenteerde kunstenaars als Emo Verkerk, Erik Mattijssen, Peter Bes, Monika Dahlberg, Tanja Ritterbex, Aaron van Erp, Jans Muskee en Ralf Kokke.

Alle kunstwerken zijn gedoneerd ter ondersteuning van de verhuizing van Kunsthal 45 van de Koningstraat naar de kelder van het voormalige V&D pand in Den Helder. Hier zullen in nauwe samenwerking met de Kunstuitleen op 900m2 vele kunst- en cultuurinitiatieven op een bruisende en wervende manier gerealiseerd gaan worden.

Voor de inrichting, belichting en de eerste aanloop is een bedrag van ruim 150.000 euro nodig. Gelukkig wordt het belang van het behoud van Kunsthal 45 breed gesteund door zowel fondsen als ondernemers in de regio. Inmiddels zijn er al financiële toezeggingen gedaan door het VSB fonds, de Rabobank Kop van Noord-Holland, de Gemeente Den Helder, het Prins Bernhard Cultuur Fonds, Zabawas en De Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen.

Op 11 september wordt de veiling gestart in Kunsthal 45. De opening wordt verricht door Talita Teves, van AAG Veilinghuis. Als de dan geldende regels het toestaan verzorgen de Mellow Men de muzikale omlijsting. Hier zijn dan alle te veilen kunstwerken tentoongesteld en er kan al geboden worden. Na deze opening zal de veiling online (www.kunsthal45.nl) worden voortgezet tot 19 september. De werken zullen behalve op de site tot die dag in Kunsthal 45 ook nog dagelijks te zien zijn van 13.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van de maandag.

Kunstkenners en liefhebbers zijn van harte uitgenodigd mee te bieden en te pogen mooie kunstwerken in hun bezit te krijgen en tegelijkertijd het aanbod van kunst en cultuur in de regio Den Helder te ondersteunen.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button