Recensie

After ever happy (recensie)

De Amerikaanse schrijfster Anna Todd bracht in 2014 haar roman “After” uit. Het was de start van de After serie die uit vijf delen bestaat. Het vertelt het verhaal van het jonge liefdesduo Tessa en Hardin. Zij hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Washington op de Universiteit. Tessa voelt zich erg aangetrokken tot de Harry Styles-achtige en rebelse jongen met zijn tatoeages.

De serie vertelt de ups en downs van het jonge stel en hun families en is een groot succes. In 2019 werd het eerste deel verfilmd. Deel twee, “After We Collided”, verscheen in 2020 en deel drie, “After We Fell”, in 2021. Regisseuse Castille Landon deed al deel drie en brengt nu “After Ever Happy” als deel vier. In de loop der tijd zijn er wel wat wisselingen binnen de cast geweest, maar het jonge stel is altijd gespeeld door Josephine Langford en Hero Fiennes Tiffin.

Niet de echte
De kijker stapt het verhaal binnen als Hardin (Fiennes Tiffin) er achter komt dat zijn vader niet zijn echte vader is. Hij is kwaad op iedereen, maar vooral op zijn moeder. Hij gaat zwaar aan de drank, terwijl Tessa (Langford) hem probeert te kalmeren. Het doet de relatie tussen beide niet goed en Hardin trekt zich terug en duikt onder bij een vriend. In het alternatieve onderkomen wordt uitgebreid door de jongeren gefeest. Tessa weet hem op te sporen en vraagt hem mee te gaan. Als hij met veel bravoure weigert, vertrekt Tessa en zit Hardin in zak en as.

Als ook in de familie van Tessa iets verschrikkelijks gebeurt gaat Hardin toch weer naar haar terug. Zij is echter niet meer het onschuldige lieve meisje. Ze eist met rust gelaten te worden en gaat naar New York om zelfstandig te wonen en te werken. Niet om Hardin voorgoed te verlaten, maar om zich zelfstandig te kunnen bezinnen. Natuurlijk brengen dit weer de nodige moeilijke tijden met zich mee. Hoe zal het verder gaan met die twee?

Even wennen
Wie het verhaal echt wil volgen doet er verstandig aan ook de eerdere delen gezien te hebben, want het is duidelijk een vervolgserie. Zonder die voorkennis is het even wennen aan de karakters en de diverse familielijnen. Het is vooral een romantische film met de nodige obstakels. Het aantrekken en afstoten met de bijbehorende erotische scenes zijn de rode draad van het verhaal. Niet voor niets zijn er vergelijkingen gemaakt met de “Vijftig tinten grijs”-serie. Hero Fiennes Tiffin weet zijn karakter van Hardin goed vorm te geven. Op de cursus “moeilijk en droevig kijken” heeft hij zeker de hoogste score gehaald. Josephine Langford is perfect gecast voor de rol van de jonge onschuldige en aantrekkelijke Tessa. Zij weet de emoties van haar karakter goed uit spelen.

Ondersteunende rollen zijn onder anderen voor Louise Lombard, die de laatste drie delen de moeder van Hardin speelt. Rob Esters is de laatste drie delen Ken Scott, de vader van Hardin. De echte liefhebber van romantisch drama kan in ieder geval lekker wegzwijmelen. Natuurlijk zal ook deel vijf verfilmd worden, want de film eindigde met de mededeling “to be continued”.

Regie: Castille Landon
Met: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Louise Lombard, Kiana Madeira, Rob Esters, Carter Jenkins, Chance Perdomo, Arielle Kebbel, Stephen Moyer, Mira Sorvino
Kijkwijzer: 12 jaar

Toon meer

Ad Bak

Ad Bak is de vaste filmrecensent van Regio Noordkop. Eens per week bezoekt hij Kinepolis in Den Helder voor een verslag van een nieuwe rolprent. De recensies worden doorgaans op zaterdagochtend online gezet.

Wellicht ook interessant

Back to top button