Sport

DWOW wint met 1-4 Wieringermeer Cup

Advertentie:

Wieringerwerf – DWOW won met 1-4 van CV Wieringermeer. Door deze klinkende winst is het talentvolle team de trotse winnaar van de Wieringenmeer Cup. En dat is een trofee waar trainer Edwin Wittink en zijn manschappen trots op zijn.

Tijdstip

De selectie verzamelde zaterdagochtend om 10.45 uur en dat was even wennen. Wittink: “als zondagteam voelt dat vreemd. Blijkbaar zitten we meer aan die dag vast dan we vooraf dachten. De reis naar Middenmeer ging voorspoedig.” In de eerste helft liet DWOW al snel zien de sterkste te zijn. Na een kwartier kon Danny Visser de score openen. Wittink: “we hebben in de eerste helft zeker zes goede kansen gehad, echter dat ging niet goed met afronden. We hadden vooraf dit duel al eerder moeten beslissen.”

Gelijke stand
In de tweede helft begon de tegenstander onverwacht sterk, en binnen vijf minuten stond het alweer gelijk. “We kwamen te passief uit de kleedkamer. Gelukkig gingen we daarna weer goed spelen.” Tom Bink kon in de 71ste minuut zijn team op 1-2 brengen. Deze speler werd na afloop uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. En dat was volkomen terecht, want deze onvermoeibare en technische zeer sterke speler maakte in alle drie de wedstrijden grote indruk. Door Sylvan Schipper en Rick Buisman werd de eindstand op 1-4 gebracht. DWOW was zeer blij met de Cupzege. “we moesten alleen wel lang wachten op de officiële prijsuitreiking. Helaas moesten verschillende spelers al voor de huldiging Middenmeer verlaten vanwege werk en andere verplichtingen. We hebben de eerste prijs van het seizoen te pakken, en dat geeft extra vertrouwen.”

Beker
Wittink en zijn selectie maken zich nu op voor drie bekerwedstrijden. “We beginnen komende zaterdag thuis tegen het zaterdagteam van ADO ’20. Daarna is de uitwedstrijd tegen het Mokumse TOB, een tegenstander waar we nog weinig van weten. En daarna spelen we thuis tegen VV Egmond, dat net is ontstaan uit Sint Adelbert, Egmondia en Zeevogels. We moeten in staat zijn om in deze poule goede resultaten neer te zetten.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button