SportZeemacht

JVC wint finale Helders Kampioenschap

Adverentie

Den Helder – Het was zaterdagmiddag wederom goed vertoeven tijdens het Helders Kampioenschap. JVC won de finalewedstrijd met 4-1. FC Den Helder pakte de derde plek door HCSC met 3-1 te verslaan.

Op beide wedstrijddagen was de publieke belangstelling goed. Voorzitter Jack Jasper van FC Den Helder: “het is heel fijn om tijdens dit kampioenschap voortdurend te beseffen hoe goed de deelnemende clubs met elkaar omgaan. Het is een mooie traditie die nog lang zal bestaan. Uiteindelijk is er maar een van de vier die met de hoofdprijs naar huis kan gaan. Echter bij iedere club zie je optimisme voor het komende seizoen. En we hebben het in de bestuurskamer steeds heel druk gehad.”

Derde plek
FC Den Helder en HCSC begonnen allebei voorzichtig aan de wedstrijd om de derde plek. In de beginfase gebeurde er weinig omdat er voorzichtig werd gespeeld. Daarna kreeg Den Helder een licht overwicht. Door Aaron Swart werd de score geopend. HCSC had daarna meer balbezit, echter de tussenstand veranderde tot de pauze niet. De tweede helft bleef het bekijken meer dan waard. Door de snelle Max Snippe werd het al snel 2-0. HCSC betwiste deze treffer wegens buitenspel, echter de arbiter ging op deze protesten niet in. Daarna kon het team van trainer Michel Kakisina terug in de wedstrijd komen. Leon Ayal was de schutter. De bal was amper afgetrapt of Den Helder kon weer verder uitlopen, Kenny Gerssen scoorde op fraaie wijze. In de resterende periode bleef HCSC het wel proberen. Kakisina: het is jammer dat we tijdens dit toernooi twee keer hebben verloren. We hebben ons best gedaan maar het zat niet mee. Ik zie mooie dingen op het veld, het is nu zaak om nog even verder te groeien en dat moet met deze selectie zeker mogelijk zijn. En we kunnen komende zaterdag al sportief succes nemen als we voor de beker tegen Den Helder moeten. Heel leuk om uitgerekend deze tegenstander dan weer te mogen bestrijden.”

Beker

Bij FC Den Helder ging assistent trainer Dennis van Schie ook met een goed gevoel naar huis. “Het blijft jammer dat we dinsdagavond hebben verloren, maar dat kan gebeuren. Vandaag ging het goed en we weten nu al dat HCSC zeer gebrand zal zijn op bekerwinst tegen ons. Een mooi begin van in ieder geval drie bekerduels”, aldus Van Schie.

Finale
De finale tussen JVC en Zeemacht was zeker voor de neutrale toeschouwer zeer leuk om te bekijken. Zeemacht had het weer voor elkaar gekregen om wederom in de finale te komen. Toch wist de ploeg dat het veel hoger spelende JVC als favoriet zou starten. Trainer Jitze Bosma had wel waardering voor de tegenstander: “in de beginfase waren ze op dreef. En knap als je zo vaak in de finale van dit toernooi komt. Maar je merkte al snel dat wij toch een overwicht kregen.” Het zou nog even duren voordat dit in een treffer werd uitgedrukt. Na een klein half uur kon Jordi Bos de openingstreffer maken. Timo Swart van Zeemacht had even later pech dat zijn kopbal geen doel trof. Door Rik Schop kwam JVC nog voor de pauze op 2-0.

Onbetwist
In de tweede helft bleef JVC onbetwist de sterkste. Mees Clemens kon het duel al snel beslissen. Er werd nog een treffer van JVC afgekeurd vanwege buitenspel, tenminste volgens de arbiter. Swart kon voor Zeemacht nog een verdiende treffer maken. In de slotfase maakte Bos zijn tweede doelpunt van de middag. JVC speelt komende zondag voor de beker thuis tegen Bloemendaal, daarna wachten in de poule nog VIOS en Jong Holland.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button