SportVideo

Utrechter Dennis Bakker wint de kwart triathlon van Anna Paulowna (video)

Advertentie:

Anna Paulowna – Ieder jaar komen de mensen uit Anna Paulowna en Breezand massaal kijken naar de kwart triatlon. Er werd gestart in het water van de Hoge Oude Veer. Na het fietsen en hardlopen was de finish uiteindelijk op het Ceresplein. De Utrechter Dennis Bakker kwam na 1 uur en 48 minuten als eerste over de finish. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Dieuwertje Bax uit Schagen.

De mannen doken om 13:15 uur het water in voor het eerste onderdeel, daarna volgde de dames en de trio teams. Na een klein kwartier kwamen de eerste mannen het water uit om met de fiets verder te gaan. Bij het sportcomplex van ZAP was de laatste wissel naar het hardlopen om vervolgens weer te finishen op het Ceresplein. Na een flinke stortbui was het Dennis Bakker uit Utrecht die zich tot winnaar kroonde.

Thijs van der Zee uit Julianadorp stond na het fietsen nog op kop, maar het hardlopen ging niet snel genoeg en finishte als negende. Thijs was niet tevreden met zijn tijd: “Het lopen moet echt wel harder, maar we zijn net een weekje op vakantie geweest. Al moet dat geen excuus zijn.” Voor Rene Hoep was het een thuiswedstrijd. Hij finishte in zijn eigen dorp als zesde. “Het was de snelste tijd ooit voor mij, er waren wel een aantal sneller maar ik kijk naar mijn eigen prestaties”, aldus Hoep. Net als vele andere gebruikte hij de kwart triatlon als een training. Over twee weken staat namelijk de hele triatlon in Almere op het programma.

Toon meer

Harm Brouwer

Harm Studeert Creative Business en werkt parttime voor Regio Noordkop als videoreporter.

Wellicht ook interessant

Back to top button