Hollands Kroon

Den Oever heeft zijn dijk terug

Adverentie

Na jarenlang praten, vergaderen, discussiëren en daarna nog maandenlange werkzaamheden aan de haven, was het donderdagavond tijd voor een groot feest. “De dijk is teruggegeven aan de bewoners van Den Oever”, aldus een woordvoerder van Hoogheemraadschap Noorderkwartier.

De festiviteiten begonnen met een optocht van de schoolkinderen van Obs ’t Span, naar de coupure waar de nieuwe naam van de brug werd onthuld. Zoals velen al hadden verwacht is de naam “coupure” winnaar geworden. De coupure is een gat in de dijk waardoor een ieder van en naar de haven of het dorp kan lopen.

Na de onthulling waren op de nieuwe dijk verschillende activiteiten georganiseerd. Muziek, gratis ijsje, vliegershow, een vuuract en op de muur van de afslag werd een film vertoond van alle werkzaamheden.

Den Oever heeft eindelijk zijn nieuwe dijk en kan de komende tijd zonder zorgen zijn voeten droog houden. Al blijven wel de meningen over de dijk zeer verschillend van afschuwelijk tot prachtig.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button