Maritiem

Internationaal gezelschap bezoekt de KNRM

Advertentie:

Zeven redders uit diverse Europese landen waren donderdag op bezoek bij het Helderse reddingstation van de KNRM. Dit in het kader van de jaarlijkse IMRF Exchange. Vanuit Nederland zijn ook zeven redders naar diverse landen afgereisd om te kijken hoe daar de reddingstaken worden uitgevoerd.

De internationale redders stapten aan boord van de reddingboot Dorus Rijkers om op het Marsdiep te varen en ze oefenden met hoisten met de NHV reddingshelikopter. Voor twee van de drie redders was het de eerste keer dat ze werden opgehezen. Zo konden ze mooi de skyline van Den Helder van boven bekijken en ook de vele zeehonden op de Razende Bol.

Na afloop werden ze op een broodmaaltijd met soep en kroketten getrakteerd. Daarbij bleek dat hagelslag een heel moeilijk woord was. Na het eten gingen de mannen naar Callantsoog en Petten voor een oefening in de duinen.

Bron: KRNM Den Helder

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button