112

Politie waarschuwt voor energieverkopers

Adverentie

De politie in Den Helder waarschuwt nog maar eens voor malafide energieverkopers. Een inwoner uit de Duinroosstraat heeft donderdag gemeld dat twee jongemannen bij hem aan de deur stonden. De mannen probeerden een energie-abonnement te verkopen. Ze zeiden bij een energiemaatschappij te werken die goedkope gas en elektra aanbiedt. De mannen wilden echter niet zeggen bij welke energiemaatschappij ze werkzaam waren.

Ze waren al een aantal keer bij de melder en zijn buren aan de deur geweest. Aangezien er veel oudere mensen in de flats aan de Duinroosstraat wonen, was de melder bang dat ze geld afhandig wilden maken. Beide hadden een iPad in hun hand. Agenten troffen in de buurt vier jongemannen aan die inderdaad energiecontracten probeerde te verkopen.

“Op zich niets mis mee”, zegt de politie, “maar niet alle verkopers hebben goede bedoelingen.” Daarom enkele tips:
– laat nooit iemand die onaangekondigd aan de deur komt, binnen
– komt iemand namens het energiebedrijf of woningstichting? Sluit de deur en bel deze instanties even om dit te checken.
– vraag altijd om legitimatie. Noteer het kenteken van de auto. Met deze gerichte informatie kan de politie, indien nodig, aan de slag.

De politie bellen mag altijd, via 09008844.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button