112

Stolpboerderij uitgebrand in Wieringerwaard (update)

Adverentie

Een grote brand woedde in de nacht van donderdag op vrijdag in een stolpboerderij aan de Sluizerweg in Wieringerwaard. De brand ontstond rond 1.30 uur en breidde zich snel uit. De woning is van binnen helemaal uitgebrand, zo vertelt een omstander aan NH Nieuws.

Volgens de brandweer gaat het om een leegstaand pand en was er niemand aanwezig toen de vuurzee uitbrak. De brandweer van Wieringerwaard en Slootdorp zijn met tankspuit auto’s ter plaatse geweest, geassisteerd door de hoogwerker uit Den Helder. Brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft het terrein afgesloten met linten. Nader onderzoek volgt.

Omstanders geven aan dat bungalow leeg staat, zo nu en dan zijn er verbouwingsactiviteiten, maar ook dat de bungalow gebruikt werd door daklozen voor de nacht en dat het pand in het verleden is gebruikt als hennepkwekerij. De ochtend na de brand geeft het geheel een behoorlijk troosteloze aanblik.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button