Jeugd

Van en met elkaar leren tijdens CoderDojo

Advertentie:

Kinderen tussen 7 en 17 jaar kunnen zaterdag 12 oktober weer voor de CoderDojo naar School 7 in Den Helder. Tussen 10.30 en 12.30 uur leren ze daar onder leiding van enthousiaste vrijwilligers programmeren met verschillende tools.

Zo leren ze websites bouwen, apps ontwikkelen in Android, programma’s en games maken. Ook kunnen ze aan de slag met de BBC Micro: bit, rondracen met Dash, een productie parcours ontwikkelen met de Fable robot, VR en AR-ervaringen maken en delen of met de Ozobot’s een zelf ontworpen parcours volgen.

CoderDojo is bestemd voor kinderen met interesse in techniek en programmeren. Ook voor diegenen die nog nooit geprogrammeerd hebben of juist al veel verder zijn. Het uitgangspunt is leren van en met elkaar. De toegang is gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met het aantal beschikbare plaatsen.

CoderDojo op zaterdag 12 oktober in School 7, Keizersgracht 94, van 10.30 tot 12.30 uur, toegang gratis, vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button