Noord-Holland

Collecteweek Dierenbescherming van start

Regio Noordkop – De medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming zetten zich elke dag opnieuw in om dieren te redden, op te vangen en te beschermen. Ze doen dit met liefde, maar kunnen dit alleen blijven doen met de steun van leden, donateurs en gulle gevers. In de week van 27 september tot en met 3 oktober vraagt de organisatie om steun tijdens de jaarlijkse collecteweek. Vrijwilligers gaan dan met de collectebus langs de deuren voor een bijdrage of collecteren digitaal met een online collectebus.

In Nederland leven miljoenen dieren. Huisdieren, landbouwdieren en wilde dieren. Deze dieren hebben zelf geen stem en komen daardoor nogal eens in de verdrukking. De Dierenbescherming komt op voor deze dieren. Een aangereden kat, een verwaarloosde hond of een konijn dat achter is gelaten in het park, ze kunnen op de hulp van de Dierenbescherming rekenen. Die hulp gaat dag en nacht door. Ook in tijden van corona. De Dierenbescherming is haar collectanten daarom extra dankbaar voor de tijd en inzet en hoopt dat deze inzet wordt beloond.

Geef aan de collectant
Het redden, opvangen en beschermen van dieren is kostbaar. Een rit van de dierenambulance kost bijvoorbeeld zo’n € 50,- en een dag opvang voor een kat komt al gauw op € 20,-. Om deze en andere kosten te betalen is de Dierenbescherming geheel afhankelijk van leden, donateurs en de opbrengst van de jaarlijkse collecte rond 4 oktober, Werelddierendag.

Cashloos via QR-codes en digitaal bijdragen
Geen contant geld in huis? Betalen via iDEAL, Tikkie of Payconiq is ook mogelijk. De gever kan met de gelijknamige app op de smartphone of tablet de QR-code op de collectebus of het legitimatiebewijs van de collectant scannen en zo een eenmalige gift doen. Dit jaar is het niet voor iedereen zo vanzelfsprekend om langs de deuren te gaan. Is er geen collectant aan de deur geweest? Bekijk dan de digitale collectebussen van onze vrijwilligers en doe een online donatie.

Toon meer

Cathy Niesten

Mijn naam is Cathy Niesten (20) en ik ben redacteur bij Regio Noordkop. Ik ben geboren en getogen in Den Helder en bereikbaar via cathy@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button