Jeugd

Drukte en gezelligheid in de herfstvakantie bij de Wironruiters

Hippolytushoef – Vele kinderen worden inmiddels blij wanneer zij van de puppylessen horen: Ponyrijles voor de allerkleinsten. Woensdag 14 oktober vanaf 11.30 uur kunnen kinderen pony komen rijden bij de Wironruiters in Hippolytushoef. Leden stellen op dat moment hun pony’s beschikbaar en de kinderen krijgen dan een half uur les van een van de vaste instructrices, Sylvana Scheeve of Kim van Dijk. Zij laten de kinderen op speelse wijze vertrouwd worden met de pony’s en leren hen de beginselen van het rijden.

Er komt behoorlijk wat vraag naar pony’s en ponyrijden vanuit de omgeving. Geschikte brave pony’s staan ook niet op elke straathoek. Zes jaar geleden kwam hierdoor het idee opborrelen om puppylessen aan te bieden bij de rijvereniging. “Het begon kleinschalig”, vertelt Linda Koning, secretaris en een van de initiatiefnemers. “In het begin waren we blij wanneer we 12 kindjes konden laten ponyrijden. Maar al snel is dit uitgegroeid naar een groep van 25 kinderen.” Voor vele van hen is dit inmiddels een vaste activiteit in de vakanties.

Veel bekijks
De ‘komst van Corona’ en het gegeven dat we afstand moeten houden van elkaar, heeft gemaakt dat er twee edities niet door zijn gegaan. Zowel in de meivakantie als in de zomervakantie hadden de pony’s vrij-af. De keuze om even te wachten met deze lessen, had te maken met het vele bekijks wat deze trekt. Veelal komen hele gezinnen mee, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s staan langs de kant. Iets wat erg gezellig is, maar ook risicovol kan zijn in deze tijden.

Het is mogelijk om met een eigen pony mee te rijden met de les, maar ook kunnen kinderen een pony van de leden rijden. Aankomende 14 oktober zijn de favoriete pony’s er ook weer: Cherrie, Uni, Indy, Liberty, Sammie, Katie en Ojo. Zij staan te trappelen om de ruitertjes weer te zien.

Aanmelden en informatie
De puppylessen vinden plaats op 14 oktober vanaf 11.30 uur. Er wordt lesgegeven in groepjes van 5, welke steeds een half uur les hebben. Aanmelden kan door een mail te sturen aan: activiteiten@wironruiters.nl. Deelnemers die met een eigen pony komen betalen €5,- deelnemers die op een pony van de vereniging rijden betalen €7,50.

Toon meer

Jamie Verboon

Mijn naam is Jamie Verboon (20) studente aan het Mediacollege in Amsterdam. Tijdens mijn stage bij Regio Noordkop richt ik mij vooral op redactiewerk en radio. Ik ben bereikbaar via jamie@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button