Kop van Noord-HollandNieuws

Elke week een uurtje wandelen met Team Sportservice

Advertentie:

’t Zand – Het verlaagt de kans op een beroerte, botbreuken en hartaandoeningen en is bovendien goed voor geheugen en humeur. Het zijn slechts een paar voordelen van wandelen. Reden genoeg om aan te sluiten bij de nieuwe wandelgroep in ‘t Zand. De start is maandag 4 oktober om 9.30 uur. Meelopen is gratis.

Team Sportservice neemt het initiatief voor de wekelijkse activiteit. Sanne Melching van Team Sportservice: “Het is een leuke manier om aan je gezondheid te werken én nieuwe mensen te leren kennen. We lopen een uur en het tempo passen we aan de groep aan.” Bewegen is gezond, dat is algemeen bekend. Maar wat wellicht niet iedereen weet is dat het ook kan bijdragen aan positieve effecten op het gebied van maatschappelijke problemen. “We vinden dat belangrijk. Want je blijft gezonder door te bewegen, langer zelfstandig en ontmoet andere mensen”, licht de buurtsportcoach toe.

De groep wandelaars vertrekt elke maandag om 9.30 uur. “De wandelingen zijn niet per se bedoeld voor ouderen, iedereen is welkom om mee te doen. Juist dat maakt het zo divers. In Schagen en Middenmeer doen we sinds een paar maanden mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Ook elke week. Het is zo leuk om te zien hoe snel mensen elkaar leren kennen en elkaar stimuleren om er de week erop weer te zijn.”

Aanmelden voor deze groep is niet nodig. Kom naar De Jonge Prins aan de Keinsmerweg 42 in ’t Zand. Daar is de start om 9.30 uur. Vragen of meer informatie? Neem contact op met Sanne Melching van Team Sportservice via smelching@teamsportservice.nl, 0224–214774.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button