Den HelderVideo

Kinderboekenweek van start bij basisschool De Dijk (video)

Den Helder – De Kinderboekenweek staat weer voor de deur en daarom stond basisschool De Dijk op maandag 27 september helemaal in het teken van het thema dit jaar: “Worden wat je wil”. Kinderboekenschrijver Vivian den Hollander en muzikant Mattie Poels verzorgden voorstellingen voor de onderbouw, een workshop voor groep 7 en 8 en een signeersessie op het schoolplein.

Het thema van dit jaar staat in het teken van beroepen en daarom hebben de kinderen allemaal een verhaal geschreven over wat ze later willen worden. Den Hollander vindt het belangrijk dat kinderen daarover dromen: “Ik hoop dat de kinderen gaan nadenken over wat ze misschien zouden willen worden, maar misschien vooral dat ze iets bedenken dat buiten hun bereik ligt en daar naar streven.”

De kinderen zelf vinden het vertellen van verhalen ook belangrijk. Jocently van groep 8: “Met verhalen kan je elkaar op ideeën brengen bijvoorbeeld, zo kan je andere mensen inspireren.”

Leerkracht Simone Woort vertelt dat de Kinderboekenweek op basisschool De Dijk altijd groot gevierd wordt: “De Kinderboekenweek begint nog niet officieel, maar bij ons duurt hij altijd drie weken. Lezen en voorlezen is belangrijk voor de kinderen en daarom zijn we blij om te zien dat zowel leerlingen als ouders enthousiast zijn.”

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button