Hollands KroonNieuwsVideo

De deur staat altijd open bij verzorgingstehuis De Trambaan (video)

Nieuwe Niedorp – Buurtbewoners kregen een kijkje achter de schermen in De Trambaan, een locatie van Woonzorggroep Samen in Nieuwe Niedorp. Tijdens de Burendag konden buurtbewoners kennis maken met de bewoners van het verzorgingstehuis onder het genot van een kop koffie en een potje Rummikub. Het doel van de bijeenkomst? Bewoners en buren samen brengen en kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen, en misschien hier en daar een nieuwe vrijwilliger aanwerven.

Die vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de activiteiten. Het wekelijkse potje kaarten, de muziekdagen of simpelweg het koffiedrinken kunnen vaak niet doorgaan zonder de inzet van de vrijwilligers. Die activiteiten zijn juist erg belangrijk voor het welzijn van de bewoners, vertelt welzijnsregisseur Suzanne Beemsterboer. “Al zou het maar een halfuurtje naar buiten zijn, ergens naartoe gebracht worden of een goed gesprek. Dat kan een dag maken of breken”. Belangstellenden kunnen dus veel verschillende dingen doen. “Als mensen een huisdier hebben kunnen ze daar samen met een bewoner voor zorgen of samen de hond uitlaten, maar er zijn bijvoorbeeld ook bewoners die graag naar sport kijken. Hoe leuk is het om samen een voetbalwedstrijd te kijken?”

Lydia is vrijwilliger en maakt meestal een praatje met de bewoners of speelt een potje Rummikub mee. “Ik raad iedereen aan om vrijwilligster te worden. Je haalt er zo veel voldoening uit, mensen zijn blij om je te zien. Ja, het is gewoon top!” Naast die voldoening van het helpen is het vrijwilligerswerk dus ook heel gezellig, volgens Lydia. Ze maakt ook bijzondere momenten mee.

Belangstellenden kunnen natuurlijk altijd terecht voor een kop koffie in De Trambaan. Potentiële vrijwilligers kunnen zich melden bij Suzanne Beemsterboer (suzanne.beemsterboer@wzgsamen.nl).

Toon meer

Klaas Omta

Klaas Omta is, in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen lokale en regionale omroepen en de NOS, namens de NOS werkzaam bij Regio Noordkop als algemeen verslaggever. Hij is bereikbaar via klaas@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button