Hollands KroonPolitiek

€880.000,- extra nodig voor bouw brandweerkazerne Middenmeer

Middenmeer – Het college van de gemeente Hollands Kroon wil €880.000,- extra beschikbaar stellen voor de bouw van de brandweerkazerne in Middenmeer. Al eerder bleek dat het oorspronkelijke budget van 1,5 miljoen niet voldoende zou zijn.

Het is waarschijnlijk niet de laatste keer dat de gemeente het budget van een project ophoogt. In de kaderbrief die het college recent naar de raad stuurde werd al aangekondigd dat veel bouwprojecten waarschijnlijk duurder uit zullen gaan vallen. Aanbestedingen slagen nauwelijks omdat niemand inschrijft op projecten met de oorspronkelijk geraamde budgetten.

Dat was ook het geval bij de brandweerkazerne in Middenmeer. Al in maart liet het college weten dat de aanbesteding mislukt was. Dat risico was begin 2021 al ingeschat. Dat de overschrijding €880.000,- op een budget van €1.500.000,- zou bedragen was echter tot nu niet duidelijk. De kapitaallasten voor de aanvullende investering bedragen jaarlijks €81.700,-. De raad besluit 13 oktober definitief over het voorstel.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button