Hollands Kroon

Hollands Kroon waarschuwt voor modder op de weg

Hollands Kroon – De gemeente Hollands Kroon start deze maand met de campagne ‘Toon begrip, raak niet in de slip!’. Met deze campagne waarschuwt de gemeente weggebruikers dat het oogsttijd is en er dus modder op de weg kan liggen. Boeren proberen de wegen zo goed mogelijk schoon te houden. Toch kunnen de wegen glad zijn en dat kan tot ongelukken leiden.

“Het mooie aan deze verkeersveiligheidscampagne is dat het uit twee onderdelen bestaat. Namelijk het waarschuwen van de weggebruikers en het tonen van begrip richting onze boeren en agrariërs. Zodat we samen veilig de oogstperiode doorkomen”, aldus Lilian Peters, wethouder verkeer, vervoer en infrastructuur. De oogstperiode is van start en dus rijden boeren en agrariërs over de openbare weg met hun landbouwvoertuigen. Bij regenachtig weer liggen de wegen dan soms vol met modder. Agrariërs doen er alles aan om dit probleem te voorkomen en waarschuwen weggebruikers met behulp van waarschuwingsborden. Hiermee wijzen ze weggebruikers over mogelijk slipgevaar.

Het belangrijkste doel van de campagne door de gemeente is dat weggebruikers hun snelheid aanpassen. Autorijders en motorrijders worden geadviseerd om het gas los te laten en vooral niet op de rem te trappen. “Daarnaast vragen we om landbouwvoertuigen de ruimte te geven zodat boeren en agrariërs hun werkzaamheden veilig kunnen uitvoeren.” Inwoners die modder op de weg zien, maar geen verkeersborden die daarvoor waarschuwen kunnen een melding doen via de Fixi app.

Kinderen mogen ‘Frietrooien’ op zaterdag 1 oktober
Onderdeel van de campagne is het ‘Frietrooien’. Een idee van Marbel de Graaf. Zij is voorzitter van LTO Noord in Noord-Holland. Hierbij kunnen kinderen van de basisschool samen met hun ouders of verzorgers aardappels rooien op haar boerderij ‘Leven van de wind’ in Wieringerwerf. Aanmelden voor een tijdslot kan via www.levenvandewind.com/frietrooien. Na het rooien is er voor de kinderen een patatje. Daarnaast is er alle ruimte om tussen allerlei grote machines ‘boertje’ te spelen op de traptrekkers en skelters.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button